Ingen Office fra Google og ingen Linux-Office fra Microsoft

Når rygterne florerer, så er det med at sige nej, nej og nej, indtil man siger ja. Således nægter Microsoft hårdnakket at have planer om en Office-pakke til Linux, mens Google nægter overhovedet at have gjort sig tanker om at lancere en web-baseret Office.

Indhold

Sergey Brin, medstifter af Google, optrådte på Web-tv i forbindelse med http://www.web2con.com/" TARGET="_blank">Web 2.0 konferencen i San Fransisco forleden dag, og da en tilhører spurgte ham, om hvornår vi kan regne med at se en webbaseret Office-pakke fra Google, kom Brin med et kryptisk svar af den slags, som får rygtemøllen til at gå amok.

Google-ejeren sagde blandt andet, at det næppe var en god ide at tage tidligere tiders teknologi og portere den til internettet som web-applikation. I stedet, sagde han, gav internettet mulighed for at gøre flere og bedre ting for brugernes dokumenthåndtering end de nuværende Office-pakker fra blandt andet Microsoft.

Til sidst skyndte han sig at sige, at Google ingen planer har i den retning, men at firmaet dog ville gøre, hvad det kunne, for at optimere webbaseret dokumenthåndtering, herunder email.

Men det har jo naturligvis intet med Office-funktionalitet at gøre.

I samme ånd har Microsoft netop pure afvist planer om at ville lancere en Office-pakke til det efterhånden så populære Linux-operativsystem.

Kommentaren faldt ellers på LinuxWorld Conference & Expo i London og kom fra Nick McGrath, direktør for platformsstrategi for Microsoft i England.

McGrath deltog i messen, fordi Microsoft aktivt udforsker, hvordan Linux virker, og hvordan Microsoft kan integrere sine produkter med den alternative platform.

Alligevel sagde Nick McGrath i forbindelse med en rundbordsdiskussion, at Microsoft er 100 procent fokuseret på Windows. Om han så kun var med på LinuxWorld for sjov, sagde direktøren ikke noget om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere